Sunrise Studios Agistri logo

το Αγκίστρι

23 Ιουνίου, 2024 ΚΥΡΙΑΚΗ
29 Ιουνίου, 2024 ΣΑΒΒΑΤΟ
1
0

Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο τουριστικό νησί της Ελλάδας το οποίο έχει περίπου 1.100 μόνιμους κατοίκους και με έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελεί το μικρότερο νησί του Αργοσαρωνικού. Τοποθετείται δυτικά της Αίγινας, στην καρδιά του Σαρωνικού και Διοικητικά ανήκει στον νομό Αττικής.

Η απόστασή του από τον Πειραιά είναι 22 ναυτικά μίλια, ενώ απέχει μόλις 3,5 ναυτικά μίλια από την Αίγινα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό τόσο για ολιγοήμερες όσο και για πολυήμερες διακοπές. Το νησί έχει καθημερινά ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Η διάρκεια του ταξιδιού με φέρι μποτ είναι 1,5 ώρα, ενώ με το Ιπτάμενο δελφίνι 55 λεπτά. Η μικρή του απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά, όπως και η απαράμιλλη ομορφιά του, καθιστούν το Αγκίστρι ένα μικρό παράδεισο κοντά στην Αθήνα και αγαπημένο προορισμό των κατοίκων της, κυρίως για σύντομες αποδράσεις. Τα καλοκαίρια το Αγκίστρι πλημμυρίζει από κόσμο, κάτι που το καθιστά σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Από το Αγκίστρι είναι εύκολο να μεταβείτε σε οποιοδήποτε άλλο νησι του Αργοσαρωνικού λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ τους. Υπάρχει απευθείας δρομολόγιο από το Αγκίστρι στην Αίγινα, το οποίο διαρκεί μόλις 15 λεπτά, σύνδεση της Αίγινας με Πόρο-Μέθανα και του Πόρου με Ύδρα-Σπέτσες. Επιπλέον, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το πλοίο Agistri Express και τα θαλάσσια ταξί του νησιού εκτελούν εκδρομές στον Αργοσαρωνικό.

Επισκεπτόμενοι το Αγκίστρι θα απολαύσετε τις γραφικές παραλίες, σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, απολαμβάνοντας ήρεμες διακοπές, κάτω από τον ήχο των πουλιών και της θάλασσας. Η μικρή έκταση του, κάνει το Αγκίστρι έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους είναι λάτρεις δραστηριοτήτων όπως η πεζοπορία, το κάμπινγκ και το ποδήλατο. Λόγω των μικρών αποστάσεων, μπορείτε να εξερευνήσετε ολόκληρο το νησί, δίχως την χρήση αυτοκινήτου, μετακινούμενοι μόνο με τα πόδια, ή με ποδήλατο. Ακόμα, υπάρχει λεωφορείο στο νησί, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια το καλοκαίρι από τη Σκάλα προς Μεγαλοχώρι-Δραγωνέρα-Λιμενάρια-Απόνησο και περνάει από πολλές παραλίες του νησιού.

Το νησί προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού και διασκέδασης, ενώ μπορείτε να διαλέξετε την παραλία που σας αρέσει και τα μέρη που επιθυμείτε να επισκεφτείτε.. Οι επιλογές της διαμονής σας περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, διαμερίσματα, δίκλινα-τρίκλινα στούντιο, καθώς και διαφόρων άλλων τύπων καταλύματα. Η ενίσχυση της δημιουργίας ήπιων μορφών τουρισμού, όπως η δημιουργία μικρών συγκροτημάτων studios, βοηθάει στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων της ντόπιας κοινωνίας, ενώ με τους κανόνες δόμησης και αρχιτεκτονικής που ισχύουν στο νησί, διατηρείται το γραφικό του στοιχείο. Το που θα μείνετε, εξαρτάται από τις ανάγκες, τα χρήματα που σκέφτεστε να διαθέσετε για τις διακοπές σας, καθώς και την προτίμησή σας όσο αφορά τα δύο μεγαλύτερα χωριά του νησιού.

Στο Αγκίστρι υπάρχουν τέσσερα χωριά: το Μεγαλοχώρι ή Μύλος, η Σκάλα, τα Λιμενάρια και το Μετόχι. Το Μεγαλοχώρι ή Μύλος, όπου και βρίσκονται τα Sunrise Studios, είναι η πρωτεύουσα του νησιού και ο μεγαλύτερος οικισμός του. Πήρε το όνομά του από τους πολλούς ανεμόμυλους που υπήρχαν στην περιοχή. Διαθέτει λιμάνι, άμεσα προσβάσιμο από τα Ιπτάμενα δελφίνια. Το Μεγαλοχώρι απέχει από την Σκάλα 2,5 χλμ. και από τα Λιμενάρια 6,5 χλμ. Στο Μεγαλοχώρι μπορεί κανείς τα θαυμάσει τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Σε αυτό μπορεί κανείς να συνδυάσει τις ήσυχες με τις κοσμοπολίτικες διακοπές, αφού αποτελεί τον απόλυτο προορισμό τόσο για οικογένειες όσο για ζευγάρια και παρέες.

Στο κατάλυμά μας, παρέχουμε όλες τις ανέσεις και όλα όσα θα χρειαστείτε ώστε να μπορέσετε να περάσετε ονειρεμένες διακοπές στο Αγκίστρι. Σας περιμένουμε λοιπόν να γνωρίσετε τις ομορφιές του νησιού μας και να «γευτείτε» τη φιλοξενία που προσφέρουν τα Sunrise Studios.

Sunrise Αγκίστρι βραβείο booking
Sunrise Αγκίστρι βραβείο tripadvisor
Sunrise Αγκίστρι βραβείο booking
Sunrise Αγκίστρι βραβείο booking
Sunrise Αγκίστρι βραβείο tripadvisor
Sunrise Αγκίστρι βραβείο argosaronikos.gr